remény  esély  veszteség  meddőség lombik

Most hogy itthon vagyok, és ráerek gondolkodni, nyilván ezt is teszem.
Felvetődik bennem a kérdés, mint oly sokszor, hogy mégis hogy a francba tudjuk mi ezt mind végig csinálni?
Hát én így tettem..
Az első veszteség volt a
legfájdalmasabb, sose fogom tudni feldolgozni. 8 hetesen műtöttek. Akkor nagyon összeomlottam. Már majdnem hogy gyógyszerhez folyamodtam, az állandó nem alvás és folytonos kéz remegés miatt, de végül a sok magnézium és levendula segített valamelyest. Illetve az idő. Az idő amely minden sebet begyógyít.
Ezután kerültem, hosszú kutakodás útján végre egy megértő nőgyógyászhoz, aki el is hitte nekem, hogy ki kell engem vizsgálni. Ekkora tudtam meg, hogy megint terhes vagyok. Valahogy mégis éreztem, hogy nem fog velünk maradni, mert valami nem okés nálam. Sajnos igazam lett. Mégis nyugodtabb voltam, mondván most megtaláljuk azt a fránya hibát.
Ekkor derült ki a trombózis hajlam. Megnyugodtam. Gondoltam most már semmi nem akadályozhat meg minket. A Dr nő is azzal kecsegtetett, hogy 10 hónap alatt 90% hogy terhes leszek.

Majd eltelt megint több mint fél év és semmi... ekkor kerültem a meddőségi klinikára. Ott is biztogattak majd kiderült az IR. Akkor megint úgy éreztem, na most! Na most megcsíptelek. Így hát belevágtunk az inszemekbe Sikertelenül. Az eredmény 3-0 az inszem javára...
Természetesen ott is minden egyes próbálkozás egy újabb reményt jelentett a számomra. Majd ezt követte az augusztus, ahol megbeszéltük, hogy akkor műtét , ha minden rendben akkor várunk még 2 hónapot és ha semmi, akkor lombik.
Na mármost, műtét kész, eredmény: elsőre nem átmosható petevezetékek, görcsoldó hatására egy megnyilt...
Fejemben a gondolat hogy mi van ha már inszem alatt mind a kettő zárva volt, és most egy utat tört magának? Van esélyem vajon elkerülni a lombikot vagy ez az
utolsó esélyem? 

Mindig kapaszkodok valamibe, mindenbe megpróbálom a pozitív oldalát meglátni. Most is így teszek. 27én kíváncsian várom mit mondanak a klinikán. Mennyi időt illetve esélyt kapunk még mielőtt bármibe is belevágnánk.
Kapszkodók, esélyek, eredmények, remények. Nekem csak így megy újból és újból tovább mennem.

Instagram: az.elet.maga

#remény #esély #meddőség